Τραγωδία στο Μάτι: Δίωξη για κακούργημα κατά συγκεκριμένων προσώπων ζητά ο ανακριτής

Τραγωδία στο Μάτι: Δίωξη για κακούργημα κατά συγκεκριμένων προσώπων ζητά ο ανακριτής

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που είχε ως τραγικό απολογισμό 102 θύματα ζητάει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Με αίτημα του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητάει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος. 

Το αίτημα του μελετάται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος είχε χειριστεί και την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Το αίτημα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου και την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας. 

Στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία που προέκυψαν από τα πρόσφατα «μπαράζ» εφόδων που έκανε ο ανακριτής, με την συνδρομή των αστυνομικών αρχών, στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμο της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εφόσον το αίτημα του ανακριτή γίνει αποδεκτό τότε κάποιοι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS