Μαγνησία: Βγάζουν τα τρακτέρ στην παλιά εθνική οι αγρότες του Ριζομύλου

Μαγνησία: Βγάζουν τα τρακτέρ στην παλιά εθνική οι αγρότες του Ριζομύλου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου μετά από συνεδρίαση του ΔΣ στα πλαίσια δράσεων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί όλους τους συναδέλφους της περιοχής τους να βγάλουν τα αγροτικά τους μηχανήματα σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου.

Οι αγρότες διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου αύριο Τρίτη 16/1.

Τα αιτήματα των αγροτών

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των αγροτών «Όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά στις οργανωμένες δράσεις που θα ακολουθήσουν διότι κρίνετε θέμα επιβίωσης. Η αγανάκτηση που βράζει μέσα μας να γίνει δύναμη και οργανωμένος αγώνας! »

Οπως αναφέρει το magnesianews στις διεκδικήσεις των αγροτών είναι

  • Χρονοδιάγραμμα και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα.
  • Πλήρη αποζημίωση και αναπλήρωση εισοδήματος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε τα χωράφια να ξαναγίνουν παραγωγικά.
    Ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους αγρότες για το βαμβάκι ή το καλαμπόκι να είναι στα 300 ευρώ/στρ.
  • Μηδική 200 ευρώ/στρέμμα. Αμπέλια 600 ευρώ/στρέμμα. Αμύγδαλα 800 ευρώ/στρέμμα. Φιστίκια 2.000 ευρώ/στρέμμα. Καρύδια – ρόδια 1.000 ευρώ/στρέμμα.
  • Αιγοπρόβατα 300 ευρώ για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου με παραγωγικά ζώα και 500 ευρώ για την απώλεια της φετινής παραγωγής στα πνιγμένα κοπάδια.

Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ και αναπλήρωση εισοδήματος σε αγροτοκτηνοτρόφους, ως ότου αποκατασταθεί το εισόδημα από την παραγωγή και τα ζώα κ.α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ