Τράπεζα θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα, μεγάλες καθυστερήσεις και σήμερα

Τράπεζα θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα, μεγάλες καθυστερήσεις και σήμερα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, από την οποία καθορίζονται, με κλήρωση, τα θέματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων μαθητών.

Μετά το «αλαλούμ» που προκάλεσε χθες η επίθεση χάκερ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ σημειώθηκε νέα κυβερνοεπίθεση σήμερα. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η νέα επίθεση δεν έγινε στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά σε όλο το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δηλαδή το δίκτυο που υποστηρίζει την Τράπεζα Θεμάτων.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψουν μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, η Ηλεία, η Θεσπρωτία, η Κέρκυρα, το Κερατσίνι και αλλού. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων -σε ορισμένες περιοχές όπως η Ηλεία και η Κέρκυρα- ήταν χειρότερο από χθες, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν καν να μπουν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ' λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

Για το ζήτημα αναμένεται νέα ενημέρωση από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ