ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση: Εμβολιασμό κατά προτεραιότητα συστήνουν οι ειδικοί-Πιθανό να νοσήσουν και οι εμβολιασμένοι τον χειμώνα

Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις είναι πιθανό να επιφέρει μία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος , μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως, είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στη χώρα μας, με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο είναι απολύτως λογικό, καθώς τα παιδιά κυκλοφορούν και έχουν επαφές με πολλά άτομα.

Πού θα χορηγηθεί η τρίτη δόση
Όσον αφορά στη χορήγηση της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα τη λάβουμε όλοι. Όπως είπε οι ειδικοί διεθνώς, προτάσσουν την ανάγκη να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, έστω και με μία δόση, οι πληθυσμοί που δεν έχουν καθόλου ανοσία. «Η συζήτηση αυτή δεν αφορά άμεσα όλους, μόνο ειδικές ομάδες όπως αρχικά σε υγειονομικούς και ηλικιωμένους , είπε.

Για τον χειμώνα που έρχεται ο καθηγητής επεσήμανε πως το τοπίο σε σχέση με την πανδημία, είναι ακόμα θολό με θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία: «τα καλά νέα αφορούν το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας και τα πάρα πολλά τα τεστ. Αρνητικό στοιχείο αποτελούν οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα».

Πιθανή η έκθεση όλων στον ιό
Επισήμανε, μάλιστα, πως τον χειμώνα είναι πιθανό να νοσήσουμε όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αν και αυτό από το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αποκτήσει ανοσία, καθώς όσο περισσότεροι έχουν ανοσία τόσο δυσκολότερα θα μετακινείται ο ιός.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Άγιος Νεκτάριος ο δημοφιλής

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Έτσι πορεύεται η Ελλάς

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS