Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Ο 26χρονος πρώτα έχασε τον έλεγχο και μετά παρέσυρε την 21χρονη Έμμα

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Ο 26χρονος πρώτα έχασε τον έλεγχο και μετά παρέσυρε την 21χρονη Έμμα

Πρώτα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και στη συνέχεια παρέσυρε την 21χρονη Έμμα στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, δηλώνει  ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος, διαψεύδοντας όλα όσα υποστηρίζει ο 26χρονος οδηγός, σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης 22/11 χτύπησε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη Έμμα, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν έτρεχε με το αυτοκίνητο και ότι η νεαρή κοπέλα «πετάχτηκε» ξαφνικά μπροστά του, με αποτέλεσμα να μη προλάβει να αντιδράσει για να την αποφύγει.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο protothema.gr κ. Ρουσσόπουλος, οι ισχυρισμοί του διαψεύδονται τόσο από το σχεδιάγραμμα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τη 19χρονη συνοδηγό του οχήματος, καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος.

«Από το σχεδιάγραμμα της Τροχαίας προκύπτει ότι ο Αλβανός οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το όχημα είχε ολισθήσει πριν χτυπήσει την κοπέλα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Εγνατία και την παρέσυρε. Το σχεδιάγραμμα της Τροχαίας, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι σαφέστατο. Έχασε τον έλεγχο πιθανότατα λόγω ταχύτητας, έφυγε στο αντίθετο ρεύμα και εκεί χτύπησε την κοπέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ακόμα, επισημαίνει πως αν ο κατηγορούμενος δεν είχε παρεκκλίνει της πορείας του και δεν είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα, τότε δεν θα χτυπούσε την 21χρονη, αφού η φοιτήτρια είχε προλάβει να περάσει τα μισά του δρόμου.

«Ο ισχυρισμός του ότι η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του καταρρέει. Τον «καίει», μάλιστα, και η συγκατηγορούμενή του, η οποία στο απολογητικό της αναφέρει πως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο πριν χτυπήσει το θύμα», συμπληρώνει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, μπορεί ο 26χρονος να αρνείται ότι πάτησε δεύτερη φορά με το αυτοκίνητο τη νεαρή φοιτήτρια, αφού την είχε παρασύρει, όμως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού έχει καταθέσει επίσημα στις Αρχές ότι τον είδε να τη χτυπάει ξανά πριν «δραπετεύσει» από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Αλβανός που παρέσυρε την 21χρονη και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο και για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Η 19χρονη συνοδηγός αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS