Τρομοκρατία: Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν την επίθεση στην καρδιά της Αθήνας

Τρομοκρατία: Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν την επίθεση στην καρδιά της Αθήνας

Φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του 3ου ανακριτή και μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο έκανε δηλώσεις υποστηρίζοντας πως και οι δύο δηλώνουν αθώοι.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ο ένας στη Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, οι πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι, ηλικίας 27 και 29 ετών αντίστοιχα, είχαν θέσει στο στόχαστρο τους εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αισώπου στην περιοχή Ψυρρή, στο οποίο προγραμμάτιζαν να πλήξουν την περίοδο του ιουδαϊκου Πάσχα, μεταξύ 5 και 13 Απριλίου.

Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν τον άνθρωπο που τους υπόσχονταν χρήματα από τη γενέτειρά τους, καθώς είχαν μεγαλώσει μαζί, επίσης ότι πήγαν στο εστιατόριο μια - δυο φορές για να το Φωτογραφήσουν κι ότι δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε τέτοια τρομοκρατικά σχέδια αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε τέτοιες δραστηριότητες,  ενώ έβρισκαν συνεχώς δικαιολογίες για να αποφύγουν τον ομοεθνή τους. Μια τέτοια δικαιολογία ήταν και ο Αλβανός εκτελεστής που θεωρείται μη υπαρκτό πρόσωπο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS