Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών - Με εντολή του Κώστα Τσιάρα

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών - Με εντολή του Κώστα Τσιάρα

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης στον Νίκο Καρακούκη


Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Ο κ. Τσιάρας παρήγγειλε με σημερινή επιστολή του, προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, τη διενέργεια του πειθαρχικού ελέγχου.

Στην επιστολή του προς τον κ. Καρακούκη, ο κ. Τσιάρας τονίζει «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS