Υδροστρόβιλος προκλήθηκε στη χιονισμένη Σκιάθο - Εντυπωσιακά πλάνα

Υδροστρόβιλος προκλήθηκε στη χιονισμένη Σκιάθο - Εντυπωσιακά πλάνα

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας.


Σφοδρή η κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τη Σκιάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να επικρατήσει ένα λευκό τοπίο, αλλά και ένας υδροστρόβιλος που χάρισε εντυπωσιακά πλάνα.

Συγκεκριμένα, βίντεο, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Forecast Weather Greece στο Facebook, δείχνει το λιμάνι της Σκιάθου να είναι γεμάτο χιόνια, ενώ στο βάθος διακρίνεται ο υδροστρόβιλος. Το φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας και θεωρείται συνηθισμένο αυτή την εποχή, ωστόσο υδροστρόβιλοι στην εν λόγω περιοχή δεν παρατηρούνται συχνά.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS