Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Για ποιους θα καταστεί άμεσα υποχρεωτικός - Ποιες κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Για ποιους θα καταστεί άμεσα υποχρεωτικός - Ποιες κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι

Συναγερμό έχουν σημάνει η «έκρηξη» των κρουσμάτων και ο φόβος επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα», οδηγώντας την κυβέρνηση στη λήψη άμεσων μέτρων.

Σήμερα αναμένεται να λάβουν χώρα αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η μείωση του ρυθμού των προγραμματισμών νέων εμβολιασμών και ο σημαντικός αριθμός πολιτών άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι, εντείνουν τις ανησυχίες για τη δυνατότητα αντιμετώπισης ενός τέταρτου κύματος, ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Σε ποιους εργαζόμενους
Έτσι, αναμένεται επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου.

Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Επίσης, υπό εξέταση βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του κράτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης.

Στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς, με τη σχετική συζήτηση να μετατίθεται για λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν τότε.

Ποιες οι σκέψεις για τις κυρώσεις
Δύσκολη εξίσωση παραμένει ο καθορισμός των κυρώσεων για όσους επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, καθώς «η μετακίνηση σε μη μάχιμες θέσεις, δεν μπορεί να θεωρείται ποινή», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό που εξετάζεται είναι η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS