Υπόθεση Τοπαλούδη: Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο 25χρονος Ροδίτης για το εφετείο της υπόθεσης

Υπόθεση Τοπαλούδη: Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο 25χρονος Ροδίτης για το εφετείο της υπόθεσης

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 25χρονος Ροδίτης Μανώλης Κούκουρας, που κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών από τον Μάιο του 2020 αφότου καταδικάστηκε σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη για τη στυγερή δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο, ενόψει της προγραμματισμένης δίκης του σε δεύτερο βαθμό στις 14 Φεβρουαρίου 2022.


Ο δεύτερος καταδικασθείς, ο 23χρονος σήμερα Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσάι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες-, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη. Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018 από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στο βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ, σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα τη βίαζαν», είχε τονίσει στη συγκλονιστική αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας: «Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα, αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος τη χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν». Όπως είχε τονίσει η εισαγγελέας, η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας πυροδοτούσαν το θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της».

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω τον πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο … Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είχε πει η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους γονείς της και δείχνοντας προς τους δύο κατηγορούμενους της υπόθεσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS