Υπουργείο Παιδείας: Σχεδόν 32.000 σχολικά τμήματα σε αναστολή λόγω της κακοκαιρίας -Το 97,6% κάνει τηλεκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: Σχεδόν 32.000 σχολικά τμήματα σε αναστολή λόγω της κακοκαιρίας -Το 97,6% κάνει τηλεκπαίδευση

Εκτός από το «έμφραγμα» που έφερε στους δρόμους της Αττικής η επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς», δημιούργησε σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη 26/1, αποφασίστηκε γίνει σήμερα και αύριο τηλεκπαίδευση σε όσες περιοχές που τα σχολεία θα έκλειναν με απόφαση των ΟΤΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας, σήμερα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας περίπου 31.900 τμήματα γενικής παιδείας εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Πριν από τις 9 π.μ. ήδη λειτουργούσαν 31.140 ψηφιακές τάξεις, περίπου το 97,6% -το ποσοστό ενδέχεται να αυξηθεί.

«Οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθητές μας και οι γονείς τους, αξιοποιώντας το πολύτιμο εργαλείο της τηλεκπαίδευσης, διατηρούν ενεργή την εκπαιδευτική διαδικασία παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Παιδείας.

Self test: Τι ισχύει για τα σχολεία που επαναλειτουργούν
Χθες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης εξέδωσε οδηγίες και για τη διενέργεια των self test για τα σχολεία που επαναλειτουργούν.

Όπως είχε διευκρινίζει, όσοι μαθητές πήγαιναν σήμερα στο σχολείο θα έπρεπε να self test το αργότερο μέχρι σήμερα το πρωί. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ