Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο με κεντρικά θέματα την επιλογή της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, αλλά και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη: Με βάση την μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Βουλή για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Ιωσήφ Τσαλαγιαννίδης έλαβε 14 ψήφους, η Πηνελόπη Ζωντανού 7 ψήφους και η Αγγελική Αλειφεροπούλου πήρε 4 ψήφους.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας αναμένεται να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο για νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Για τη νευραλγική θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει τον αντεισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα, ο οποίος κατέχει υψηλή θέση στη δικαστική επετηρίδα των εισαγγελέων.

Ως συνυποψήφιοί του υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή οι αντεισαγγελείς Δημήτριος Δασούλας, που εκτελεί προσωρινά χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συνταξιοδοτείται τον προσεχή Ιούνιο, και Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ικανός εισαγγελικός λειτουργός που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη διερεύνηση –μαζί με την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη– της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα παρουσιάσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών με το οποίο ξεμπλοκάρει το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης.

Με το νομοσχέδιο καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών. Έτσι απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ