Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας: Έκαναν βόλτα με ποδήλατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας: Έκαναν βόλτα με ποδήλατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας έκανε βόλτα με ποδήλατα στην Παραλία της Θεσσαλονίκης , κατά την επίσκεψή του στην πόλη σήμερα Τετάρτη (2.11.2022) ενώ ξεναγήθηκαν και σε άλλα ιστορικά μέρη και στο ΑΠΘ.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας επισκέφτηκαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με συνοδεία ξεναγού, και εντυπωσιάστηκαν από το εσωτερικό της ενώ μετά πήγαν και στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο αξιοθέατο Μπέη Χαμάμ.

Όμως, η βόλτα τους με τα ποδήλατα στην Παραλία «έκλεψε» την παράσταση και, σύμφωνα με το ThessToday.gr, υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή στο σημείο τόσο από ντόπιους όσο και από Ολλανδούς τουρίστες που τους τραβούσαν φωτογραφίες.

Δείτε βίντεο από τις βόλτες του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στη Θεσσαλονίκη

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποδέχθηκε το βασιλικό ζεύγος στην πλατεία Αριστοτέλους και κατευθύνθηκαν προς την Λεωφόρο Νίκης όπου ανέβηκαν σε ποδήλατα για τη βόλτα τους μέχρι τον Λευκό Πύργο, αγναντεύοντας τη θέα του Θερμαϊκού.

Ο κ. Ζέρβας τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και όταν έφτασαν στον Λευκό Πύργο τους προσέφερε κρασιά από τον αμπελώνα του δήμου ως δώρο για την επίσκεψή τους.

Τόσο ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος όσο και η βασίλισσα Μάξιμα θαύμασαν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ευχαριστούσαν επανειλημμένα για τη φιλοξενία και την ξενάγησή τους.

Ακόμη, πήγαν στο ΚΕΔΕΑ, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Entrepreneurial University project, Greek-Dutch cooperation» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνομίλησαν με καθηγητές των ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν και τους εξέφρασαν την τιμή τους για τη συνεργασία με πανεπιστήμια της Ολλανδίας μέσω ποικίλων πρότζεκτ.

Μάλιστα, το βασιλικό ζεύγος εντυπωσιάστηκε από τα επιτεύγματα των φοιτητών, όπως με το μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας ART του ΑΠΘ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ