Βασίλης Παπαθεοδώρου: Βρέθηκαν πάνω από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Βρέθηκαν πάνω από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του

Ο δικηγόρος του 53χρονου υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη σύλληψη του 53χρονου πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για παιδική πορνογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος συγγραφέας συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου, ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησαν για έναν μήνα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά αρχεία του.

Έπειτα από «σκανάρισμα» που πραγματοποίησαν στον υπολογιστή του 53χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερα από 100 βίντεο με «σκληρό», πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ο συγγραφέας συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, προφυλακίστηκε και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Η έρευνα σε βάρος του βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο διασύνδεσής του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, ενώ δεν αποκλείεται εκτός από το κατέβασμα του παράνομου υλικού να είχε και άλλες «ύποπτες» δραστηριότητες.

Με τη σειρά τους, οι Εκδόσεις «Καστανιώτη», των οποίων ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπήρξε υπεύθυνος επί σειρά ετών, διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον πολυβραβευμένο συγγραφέα, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρείας.

«Οι Εκδόσεις "Καστανιώτη" διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές για σοβαρή κατηγορία. Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και, πάνω απ' όλα, των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 53χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία σε βάρος του πελάτη του και σημειώνει πως ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό. Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος, μιλώντας στο Mega.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS