Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «συμβουλές» γιατρού που οδήγησαν στον θάνατο γυναίκα με κορωνοϊό

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «συμβουλές» γιατρού που οδήγησαν στον θάνατο γυναίκα με κορωνοϊό

Η εισαγγελία ερευνά το ενδεχόμενο θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης 60χρονης η οποία επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξη
Ανάστατη είναι η κοινωνία του Βόλου από τις συμβουλές ιδιώτη γιατρού σε ασθενείς που νοσούσαν με κορωνοϊό.

Μάλιστα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ζήτησε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τον συγκεκριμένο ιδιώτη γιατρό που φέρεται να συμβούλεψε την ασθενή του που νοσούσε από κοροναϊό να μην πάει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία του συζύγου της στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο θεράπων γιατρός τη συμβούλευε να μην πάει στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της και να καταλήξει καθώς όταν μετέβη στο νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Η εισαγγελία ερευνά το ενδεχόμενο θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης 60χρονης η οποία επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξη καθώς και έκθεση για τον σύζυγό της, αφού σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύτηκε και ο ίδιος λόγω του κοροναϊού για περίπου 20 μέρες.

Επίσης, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που λάμβαναν συμβουλές ή «ιατρικές συνταγές» του ίδιου γιατρού καθώς ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου δήλωσε πως στο νοσοκομείο βρέθηκαν και άλλοι ασθενείς του ίδιου γιατρού.

Ακόμαο, θα διερευνηθεί αν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις μέσω του διαδικτύου με τις «συμβουλές» του και τις ιατρικές «συνταγές» για τον κοροναϊό, καθώς και αν διεγείρει σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση μέσω της οποίας μπορεί να προκαλεί το φόβο ή να κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημόσια υγεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ