«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Θα έχουμε 5.000 κρούσματα τον Νοέμβριο αν δεν πάρουμε μέτρα

«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Θα έχουμε 5.000 κρούσματα τον Νοέμβριο αν δεν πάρουμε μέτρα

«Ακόμα η πανδημία κινείται, πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε» ανέφερε ο καθηγητής.


Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ , Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, αλλά και το δυσάρεστο γεγονός των θανάτων νέων πολιτών από τις επιπλοκές του ιού, επεσήμανε πως πρέπει και οι νέοι να εμβολιαστούν γρήγορα.

Παράλληλα, έκανε έκκληση και στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. «Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

«Πρέπει να προλάβουμε τη διασπορά»

«Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα. Ωστόσο, στην περίπτωση, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε».

Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία. Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS