«Βόμβα» Θωμαΐδη: Πρόβλεψη για πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα

«Βόμβα» Θωμαΐδη: Πρόβλεψη για πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα

Τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και τα 10.000 το επόμενο διάστημα, είπε - Στο 89% η κάλυψη στις ΜΕΘ

 Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης και πήρε θέση σχετικά με τα σημερινά κρούσματα κοροναϊού, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να υπερβούν τις 8.000.

Μιλώντας δε για την εικόνα της πανδημίας στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην περιοχή της πρωτεύουσας την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1550 κρούσματα την ημέρα.

Στο 89% η κάλυψη των ΜΕΘ
Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό είπε πως η αναλογία στα νοσοκομεία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι 4 προς 1 και η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι περίπου στο 89%. Οπότε, είπε, το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο. Προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας ο κ. Θωμαΐδης είπε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

Στο υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμός για τη διαχείριση των εκατοντάδων ασθενών με covid-19 που -ανεμβολίαστοι στην πλειοψηφία τους- κατακλύζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Οι επιδημιολογικοί δείκτες των εισαγωγών νέων ασθενών και των διασωληνώσεων επιδεινώνονται σταθερά, δοκιμάζοντας και την αντοχή του συστήματος υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο τελευταίο 10ήμερο οι νοσηλείες σε απλές κλίνες του ΕΣΥ αυξήθηκαν κατά 37% και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατά 18%. Συνολικά, χθες το βράδυ οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη covid-19 είχαν ξεπεράσει τους 3.500, από τους οποίους οι 871 σε κλίνες ΜΕΘ, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι νέες εισαγωγές έφθασαν τις 440.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS