ΕΛΛΑΔΑ

Voucher 200 ευρώ: Ποιες ηλεκτρονικές συσκευές επιδοτεί το πρόγραμμα -Ανοιξε η πλατφόρμα για τους προμηθευτές

Το πρώτο βήμα για να προχωρήσει το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ -που θα δοθούν σε παιδιά και νέους για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή- είναι πλέον γεγονός.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού (σ.σ. προσοχή: η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά τους δικαιούχους) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα». Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους.

Στην πλατφόρμα καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού, όσο και οι έμποροι λιανικής οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους Δικαιούχους.

Ποιες συσκευές θα επιδοτηθούν με το voucher 200 ευρώ
Ο εξοπλισμός που θα επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορεί να ανήκει σε τρεις κατηγορίες:

(α) φορητές ταμπλέτες (tablets),
(β) φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1),
(γ) σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one). Σε κάθε περίπτωση, ο επιλέξιμος για το πρόγραμμα εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.digital-access.gov.gr/.

«Υλοποιούμε ένα από τα πρώτα προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να αξιοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο, σε κάθε παιδί. Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε» επισημαίνει σχετικά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Υ

Ζήτημα λογικής

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS