Ξεκινάει η ενίσχυση του ΕΣΥ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις - Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης

Ξεκινάει η ενίσχυση του ΕΣΥ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις - Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης


Σήμα για την ταχύτερη δυνατή δρομολόγηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων δίνει από τα πρώτα 24ωρα της νέας κυβερνητικής του θητείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού κιόλας καταθέσει μέσω της μεθαυριανής του ομιλίας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής δράσης.

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ και προσλήψεις

Συνεπής ως προς τις προτεραιότητες που έχει θέσει από την προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το πρωί το υπουργείο Υγείας, στη δεύτερη επίσκεψή του, ύστερα από αυτή στο Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα. Πρώτο στην ατζέντα της σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για τα νησιά, αλλά και να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει και μόνιμη λύση με προσλήψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με το έκτακτο σχέδιο για το ΕΚΑΒ επιστρατεύονται 200 στελέχη από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε 50 περιοχές και νησιά, όπως είναι η Λήμνος, Σάμος, Χίος, Πάτμος, Λέρος και Κως, θα μπει άμεσα σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο. Το έκτακτο αυτό σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή και σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε περισσότερα ασθενοφόρα (ΕΚΑΒ και κέντρων Υγείας) να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Στην επίσκεψή του στην Αριστοτέλους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το στοίχημα της δεύτερης θητείας του είναι να αποκτήσουν οι πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Νέα τμήματα επειγόντων και προληπτικές εξετάσεις

Ειδική αναφορά έγινε στα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να παραδίδονται στα νοσοκομεία με χρηματοδότηση από το Tαμείο Ανάκαμψης, καθώς και στο πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι δύο Υφυπουργοί, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί ότι θα ελέγχει συνεχώς την πρόοδο στα μεγάλα ζητήματα της Υγείας.

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αμέσως μετά την ομιλία της Πέμπτης στη Βουλή το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αποκτήσει ιδία άποψη για το επίπεδο προπαρασκευής της κρατικής μηχανής εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Το έργο του νέου υπουργού, Βασίλη Κικίλια, και των υφυπουργών του, Χρήστου Τριαντόπουλου και Ευάγγελου Τουρνά, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο, με τον πήχυ από την προηγούμενη χρονιά να είναι ψηλά.

Σε Παιδείας και Εργασίας

Με στόχο να έχει ιεραρχήσει προτεραιότητες στα περισσότερα, εάν όχι σε όλα, τα υπουργεία έως το τέλος Ιουλίου και επειδή η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι… αφιερωμένη στη μετάβασή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και εν μέρει στη συνάντησή του με τον επίσης νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

Κυβερνητικά στελέχη επισήμαιναν πως ακόμη ένας υψηλός κυβερνητικός στόχος της τρέχουσας 4ετίας είναι η εμπέδωση της αξιολόγησης στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η ψηφιοποίηση της Εκπαίδευσης.

Σημαντικό έργο αναμένει ο πρωθυπουργός και από τον νέο υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως αμέσως μετά τα πρώτα δύο νομοσχέδια, που έχουν προαναγγελθεί, αυτό για τη μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους και αυτό του υπουργείου Οικονομικών με τις οικονομικές δεσμεύσεις για όλη την 4ετία, αναμένεται να έλθει και ένα τρίτο, του υπουργείου Εργασίας αυτή τη φορά. Αυτό θα περιέχει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση της οριζόντιας επιβάρυνσης στους συνταξιούχους κατά 30% από μια αναλογικότερη εκδοχή, αλλά και τη διεύρυνση των κριτηρίων ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να επιλέξουν να υπαχθούν στον θεσμό της ψηφιακής κάρτας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ