Υπ. Ανάπτυξης: Αύριο οι ανακοινώσεις για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι παιχνιδιών» -Τι θα περιλαμβάνουν

Υπ. Ανάπτυξης: Αύριο οι ανακοινώσεις για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι παιχνιδιών» -Τι θα περιλαμβάνουν

Αύριο, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένονται ανακοινώσεις για το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί σύντομα και το καλάθι με τα παιχνίδια.

Πρόκειται για μια πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων λόγω του πληθωρισμού στα πρότυπα του «καλαθιού του νοικοκυριού» που βρίσκεται ήδη σε ισχύ και ανανεώνεται κάθε εβδομάδα από τα σούπερ μάρκετ.

Το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα το λέμε το «καλάθι του Αη Βασίλη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Action 24 τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου , με το καλάθι των παιχνιδιών να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα, αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι. Προβληματισμός υπάρχει, επίσης, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης, τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Το καλάθι με τα παιχνίδια

Όσον αφορά, δε, το καλάθι των παιχνιδιών αυτό θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα παιχνιδιών και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN το «καλάθι των παιχνιδιών» θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS