Κορωνοϊός: Δύο εισαγωγές για κάθε εξιτήριο, στο τραπέζι το ολικό lockdown

Κορωνοϊός: Δύο εισαγωγές για κάθε εξιτήριο, στο τραπέζι το ολικό lockdown

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΚΑΪ για το τελευταίο τριήμερο, προκύπτει μάλιστα πως για κάθε ένα εξιτήριο ισοδυναμούν δύο εισαγωγές.

Συγκεκριμένα, το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 622 εισαγωγές και 296 εξιτήρια. Αναλυτικά:

  • Την Παρασκευή καταγράφηκαν 232 εισαγωγές και 126 εξιτήρια
  • το Σάββατο 225 εισαγωγές και 122 εξιτήρια
  • την Κυριακή είχαμε 165 εισαγωγές και 48 εξιτήρια. Σημειώνονται πως τις Κυριακές τα νοσοκομεία δεν δίνονται πολλά εξιτήρια.

Τα νούμερα αυτά δείχνουν συνεπώς πίεση στο σύστημα Υγείας αλλά και στις ΜΕΘ, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο τρίτο κύμα.

Ενα ακόμη σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι η αύξηση των διασωληνωμένων σε 276, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, αριθμός που προκαλεί ανησυχία καθώς την 1η Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 248.

Γεμίζουν οι κλίνες με κορωνοϊό στην Αττική -Τα στοιχεία του ΠΟΕΔΗΝ

Την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γκάγκα επισήμανε πως «η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid» στο νοσοκομείο. Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς η πληρότητα στις κλίνες τον ΜΕΘ για κορωνοϊό, ανέρχεται σε 78.5%.

«Οι κενές ΜΕΘ-COVID είναι ελάχιστες για τέτοιον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών σε κλινικές και με τέτοια πίεση σε εισαγωγές», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας έχει ως εξής:

  • Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νοσηλεύονται συνολικά 283 ασθενείς εκ των οποίων 65 στις ΜΕΘ. Κενές κλίνες ΜΕΘ 19.
  • Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις ΜΕΘ σε 32 κλίνες. Μία κλίνη κενή.
  • Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»: Νοσηλεύονται στις κλινικές 21 ασθενείς στις 27 κλίνες και η ΜΕΘ γεμάτη με 14 ασθενείς.
  • Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»: Νοσηλεύονται 65 ασθενείς με κορωνοϊό.
  • Νοσκομείο «Παμακάριστος»: Μέχρι πριν δύο εβδομάδες είχε έναν με δύο ασθενείς. Τώρα νοσηλεύει πάνω από 25 ασθενείς με κορωνοϊό.
  • Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 11 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύει 43 ασθενείς στις συνολικά 60 κλίνες που διαθέτει.
  • Νοσοκομείο ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ νοσηλεύει 6 ασθενείς στις 7 κλίνες που διαθέτει.
  • Νοσοκομείο «Ελπίς»: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 6 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 42 κλίνες που διαθέτει.
  • Νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ»: Νοσηλεύει 2 ασθενείς στη ΜΕΘ στις 4 κλίνες που διαθέτει.
  • Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές 18 ασθενείς στις 24 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Θριάσιο: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές νοσηλεύονται περί τους 45 ασθενείς σχεδόν γεμάτες.
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 ασθενείς στις 23 κλίνες και στις κλινικές 50 ασθενείς στις 65 περίπου κλίνες που διαθέτει.

Στο τραπέζι παραμένει το lockdown σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους

Για την διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ τοποθετήθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο Mega και λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση. Επιδημιολογική, αλλά και πίεση στο Σύστημα Υγείας. Υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλες αστικές περιοχές. Ελαττώνεται η διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ. Η αύξηση της κάλυψης δημιουργεί προβλήματα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μείγμα δύσκολο στη διαχείριση».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προειδοποίησε μάλιστα πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. «Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε», είπε.

Για το ότι με την σημερινή κατάσταση, το σενάριο ενός ολικού lockdown παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί, μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά, εστιάζουμε στην Αττική».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σχετικά με το ολικό lockdown προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά και να μειωθούν τα κρούσματα, είπε ότι δεν έχει γίνει για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, όμως υπάρχει πάντα στο τραπέζι ως τελικό μέτρο. «Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS