Υπόθεση Λιγνάδη: Αναφορά του Αλέξη Κούγια κατά της ανακρίτριας με βαριές κατηγορίες

Παράνομη συνεργασία της 19ης ανακρίτριας με «ψευδομηνυτές» και με «αναξιόπιστους και ανήθικους» μάρτυρες κατηγορίας καταγγέλλει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, στην αρεοπαγίτη-επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, Ζαμπέτα Στράτα.

Όπως είχε προαναγγείλει, το πρωί υπέβαλε τη σχετική αναφορά στην επιθεωρήτρια στρεφόμενος σε βάρος της ανακρίτριας για παράβαση καθήκοντος.


Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι σε βάρος του εντολέα του έχουν τελεστεί παράνομες ενέργειες, για τις οποίες δεν αποκλείει να στραφεί και με μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελέων που έχουν χειριστεί τη δικογραφία Λιγνάδη.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας στράφηκε και κατά των μαρτύρων και μηνυτών λέγοντας: «Είναι μία υπόθεση που θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η δικογραφία αποτελείται από ασυνείδητους φερόμενους ως θύματα που αποκαλύπτουν δήθεν την αλήθεια. Αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη έχουν ανεβάσει χυδαίες φωτογραφίες με επιλογές σεξουαλικές που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι μάρτυρες από την ανακρίτρια».

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα του ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Είναι αθώος άνθρωπος, ανεξάρτητα με τις επιλογές του τις σεξουαλικές. Η πράξη που κατηγορείται είναι πολύ σοβαρή. Όμως όταν κατηγορείς κάποιον με αυτό τον τρόπο είναι ποινικό αδίκημα. Και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες είναι και πολλές φορές εξυπηρετούν και σκοπιμότητες πολιτικές και επιχειρηματικές».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η δικαστική λειτουργός χειραγωγεί τους μάρτυρες, ότι δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης, καθώς και ότι αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων. «Στόχος είναι η Μενδώνη και το Ελληνικό, δεν είναι ο Λιγνάδης. Τελευταία τον εμφανίζουν να έχει υλικό πορνογραφίας χωρίς να υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία. Ήδη έχει καταστραφεί ο άνθρωπος».

Ο καβγάς Κούγια - ανακρίτριας χθες
Να σημειωθεί ότι χθες, όπως αποκάλυψε το iefimerida, o Αλέξης Κούγιας, αφού πληροφορήθηκε ότι γινόταν έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή, πήγε στο γραφείο της ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, όπου οργισμένος και σε πολύ υψηλούς τόνους της είπε: «Τι είναι αυτά που στήνεις και πώς δίνεις εντολή στους αστυνομικούς να μπαίνουν στο σπίτι του Λιγνάδη και να κάνουν έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή και χωρίς να έχετε ενημερώσει και εμένα;».

Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε μάλιστα την ανακρίτρια ότι στήνει στοιχεία, επισημαίνοντάς της ότι «όταν διαπίστωσες ότι ο Λιγνάδης ήταν όλο τον Αύγουστο του 2015 στην Ιθάκη και άρα είχε άλλοθι, άλλαξες τις ημερομηνίες του καταγγελλόμενου βιασμού από τις 8 Αυγούστου στις 27 Ιουλίου».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Αλέξης Κούγιας είπε μάλιστα στην ανακρίτρια ότι «με αυτές τις πρακτικές θα πας φυλακή».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS