ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου θα καταθέσει, αύριο, στον Αρειο Πάγο ο Σαμπύ Μιωνής

Στις δέκα το πρωί της Παρασκευής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής θα βρεθεί στο γραφείο της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου στον Άρειο Πάγο, για να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόaθεση Novartis, αλλά και σε άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη.

Ο επιχειρηματίας, όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2020, είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και είχε στραφεί με μήνυση σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννη Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Γ.Παπαδάκου και Αλ.Τάρκα. Η κατάθεσή του τότε στη Βουλή είχε συμβάλει στο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας στην αυριανή του κατάθεση στον Άρειο Πάγο θα προβεί σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης. Αναμένεται να αναφερθεί σε μία σειρά από περιστατικά και συνομιλίες με άτομο του στενού περιβάλλοντος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τα οποία φαίνεται πως υπήρξε στοχοποίηση του επιχειρηματία και του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά για λόγους εκβίασης, αλλά και προσπάθεια εμπλοκής του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, ώστε να χτυπηθεί πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή είχε υποστηρίξει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον Μάρτιο του 2016, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά του είχε ζητήσει χρήματα για λογαριασμό του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, για να λήξουν οι δικαστικές διαμάχες του επιχειρηματία με τον εκδότη, πρόταση την οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας. Όταν λίγους μήνες μετά το ποσό προσδιορίστηκε στις 350 χιλιάδες και πάλι, όπως υποστήριξε ο κ.Μιωνής, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό.

Μιωνής: «Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου»
«Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα. Μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις», είχε καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι στο σχέδιο στοχοποίησής του συμμετείχε και η εισαγγελέας Τουλουπάκη.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS