Ζάκυνθος: «Είχε 50 βαθμούς μέσα στο ΙΧ, το παιδί έκαιγε, θα πάθαινε θερμοπληξία», είπε ο αστυνομικός που το έσωσε
Φωτογραφία: Ionian TV

Ζάκυνθος: «Είχε 50 βαθμούς μέσα στο ΙΧ, το παιδί έκαιγε, θα πάθαινε θερμοπληξία», είπε ο αστυνομικός που το έσωσε

Συγκλονίζει ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που απεγκλώβισε το παιδί που είχαν αφήσει σε αυτοκίνητο Δανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός Σπύρος Μοίρας περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινό μας» πώς έγινε το περιστατικό στη Ζάκυνθο: «Λάβαμε ένα σήμα για ένα μικρό παιδάκι το οποίο ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ήμασταν λίγο μακριά, αλλά μεταβήκαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί λόγω και της τουριστικής σεζόν, έχει μεγάλη κίνηση».

Ζάκυνθος: Οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή -Το παιδί έκαιγε, ζεμάταγε

Στη συνέχεια ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. επισήμανε: «Οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή. Βρίσκονταν περίπου στα 200-300 μέτρα από το αυτοκίνητο. Μετά την κλήση για το περιστατικό, κάναμε περίπου 7 λεπτά για να φτάσουμε. Φτάνοντας στο σημείο, ήταν κάποιοι περίοικοι που μας είπαν ότι τουλάχιστον μισή ώρα βρισκόταν το μωρό στο αυτοκίνητο».

«Περιστατικό παρόμοιο δεν έχω ξαναζήσει και βρισκόμουν για χρόνια στην Αθήνα, σας το λέω και ανατριχιάζω. Σκεφτόμουν και το πρόσφατο περιστατικό στην Άρτα και έλεγα στον δρόμο δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο, δεν θα ήθελα ούτε να το σκεφτώ, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι. Το παιδί πλέον είναι μια χαρά στην υγεία του, αλλά όταν το έβγαλα από το αυτοκίνητο ήταν σαν χαμένο, λίγο πριν πάθει θερμοπληξία, έκαιγε, έβραζε. Είχαν αφήσει ένα τάμπλετ μέσα στο ΙΧ και το παραμέρισα με τα ακροδάχτυλά μου γιατί έκαιγε. Είχε πολύ ήλιο και χθες η θερμοκρασία ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς. Μου είπα οι γονείς ότι "στη Δανία δεν είναι παράνομο να αφήνουμε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο" και της είπα ότι στη χώρα σας δεν έχει 50 βαθμούς μέσα στο ΙΧ», επισήμανε ο κ. Μοίρας, για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ