Γιατί πρέπει να βάζετε νερό στο ουίσκι

Γιατί πρέπει να βάζετε νερό στο ουίσκι

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να πιει κάποιος το ουίσκι του. Η ουσία είναι να το απολαμβάνετε. Υπάρχει ωστόσο ένα κόλπο το οποίο μπορεί να απογειώσει την εμπειρία του ουίσκι, κάνοντας την ακόμα πιο απολαυστική.

Επιστήμονες μελέτησαν πως το νερό, σε διάφορες συγκεντρώσεις μέσα στο δημοφιλές ποτό, μπορεί να απογειώσει τη γεύση του ουίσκι.

Σύμφωνα με έρευνα, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. "Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του.

Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαλλική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS