Ερωτικό σκάνδαλο στο Βασιλικό Ναυτικό με πρωταγωνίστρια την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη φρεγάτας

fregataenglantready

Η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης μεγάλου πολεμικού πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού -της φρεγάτας HMS Portland-έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα στο σπίτι μετά από τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί εναντίον της από έναν άλλο αξιωματικό για ερωτικό σκάνδαλο
Και συγκεκριμένα πως έχει μια (ερωτική) σχέση με έναν άνδρα του πληρώματος του πλοίου.Αυτή όμως η -διερευνόμενη - υπόθεση παραβιάζει τον «Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς», ο οποίος απαγορεύει στο προσωπικό να έχει σχέσεις με τους υφισταμένους εάν θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόκειται για την πλωτάρχη Σ. Γουέστ, (Cdr Sarah West) 42 ετών. Ικανή, όπως περιγράφεται στον βρετανικό τύπο, υπερκέρασε άλλους άνδρες συνυποψηφίους της και ανέλαβε το Μάιο του 2012 τη διοίκηση της φρεγάτας Type 23 του Ναυτικού της Βρετανίας. Εγινε πρωτοσέλιδο ως η πρώτη γυναίκα σε πρώτης γραμμής πολεμικό πλοίο στην ιστορία 500 ετών της υπηρεσίας του Βρετανικού Ναυτικου.
Όλα εξελίσσονταν κανονικά (τώρα βρισκόταν στο τέλος 7μηνου υπερπόντιου ταξιδιού) έως ότου υπήρξε η καταγγελία από μέλος του πληρώματος, ότι διατηρούσε σχέσεις με ένα άλλο μέλος... Δεν είναι γνωστό αν ο άνδρας αξιωματικός με τον οποίο φέρεται να είχε την σχέση η κυβερνήτης, είναι παντρεμένος.Η ίδια σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν χωρισμένη.
Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε χθες : «Γνωρίζουμε για τον ισχυρισμό περί παραβίασης του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς επί του σκάφους HMS Portland, το οποίο και αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Όποιος βρεθεί να υπολείπεται των υψηλών προδιαγραφών του Βασιλικού Ναυτικού μπορεί να αναμένει να αντιμετωπίσει τα κατάλληλα μέτρα. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσει περαιτέρω...
Η πλωτάρχης Γουέστ έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντα της όσο διερευνάται η υπόθεση αλλά αν καταδικαστεί οριστικά οι πιθανές τιμωρίες για την παραβίαση περιλαμβάνουν από μια επίσημη προειδοποίηση, αλλαγή ακόμη και διακοπή της υπηρεσίας. Την αναπληρώνει ο Νο 2, αλλά κυβερνήτης είναι η ίδια.
Νωρίτερα αυτό το έτος είχε πει σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Mirror ότι είναι περήφανη που είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης αλλά δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό αφού πολλές γυναίκες έχουν σημαντικές θέσεις με προκλήσεις και απαιτήσεις. Παραδέχθηκε όμως ότι η θέση έχει και μειονεκτήματα. ''Χρόνια στη θάλασσα εξηγεί πιθανώς γιατί είμαι single. Αλλά κάθε πρόσωπο στο στρατό κάνει θυσίες."
Η S. West γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Lincolnshire και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire πριν από την ένταξή Britannia Royal Naval College, το Σεπτέμβριο του 1995.
Όταν διορίστηκε στο ρόλο του διοικητή, περιέγραψε το γεγονός ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της.
«Λαμβάνοντας την εντολή για το HMS Portland είναι σίγουρα το πιο υψηλό σημείο στα 16 χρόνια μου στο Βασιλικό Ναυτικό μέχρι στιγμής».
Η φρεγάτα HMS Portland -ένα εξαιρετικά ευέλικτο πολεμικό πλοίο- απέπλευσε από Plymouth τον Ιανουάριο και είναι στα τελευταία στάδια της αποστολής επτά μηνών η οποία περιέλαβε την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με σχετική ιστοσελίδα για την θαλάσσια κυκλοφορία, η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου ήταν το λιμάνι του Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο, στις 19 Ιουλίου.
Από το onalert.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ