«Ιπτάμενο Κρεμλίνο»: Το αεροπλάνο που θα επιτρέψει στον Πούτιν να κυβερνά, αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

«Ιπτάμενο Κρεμλίνο»: Το αεροπλάνο που θα επιτρέψει στον Πούτιν να κυβερνά, αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

Το ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, που του επιτρέπει να συνεχίσει να κυβερνά σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, εθεάθη να πετά στη Μόσχα.

Βίντεο καταγράφει το Ilyushin Il-80 να πετά σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας ενώ κλιμακώνονται οι ανησυχίες ότι ο Πούτιν θα καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν που θα τον προστατέψει από πυρηνικό πόλεμο ετοιμάζεται για την παρέλαση

Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι πτήσεις του αεροσκάφους εντάσσονται στις πρόβες για τη συμμετοχή του στην ετήσια παρέλαση της ερχόμενης Δευτέρας στην Κόκκινη πλατεία στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης, την επέτειο από την ήττα της χιτλερικής Γερμανίας και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το τεράστιο, χωρίς παράθυρα πλην του πιλοτηρίου αεροσκάφος που κατασκευάστηκε επί ΕΣΣΔ και είναι γνωστό ως «Ιπτάμενο Κρεμλίνο», είχε να μετάσχει από το 2010 σε παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και η επανεμφάνισή του εκτιμάται ως ένδειξη ότι ο Πούτιν θέλει να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στη Δύση.

Το Ilyushin Il-80 Maxdome θα συνοδεύουν δύο MiG-29 καθώς θα πετά πάνω από τον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα, ενώ θα πετάξουν και μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-27, στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3, καθώς και οκτώ MiG-29SMT, που θα σχηματίσουν το γράμμα «Ζ» - που οι επικριτές παρομοιάζουν με τη ναζιστική σβάστικα - σε ένδειξη υποστήριξης των ρωσικών δυνάμεων που μετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία . Στην παρέλαση θα μετάσχουν και αεροσκάφη Tu-95MS, που μπορούν να φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές καθώς και Tu-160 “White Swan”.

Τα χαρακτηριστικά του «Ιπτάμενου Κρεμλίνου» του Πούτιν

Το Il-80 Maxdome έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως κέντρο διοίκησης – σαν ένα Κρεμλίνο – στον αέρα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης και μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα εν πτήσει. Ο Πούτιν θα μπορεί από το αεροσκάφος αυτό να συνεχίσει να κυβερνά τη Ρωσία και να διατάζει το στρατό του να εξαπολύει πυρηνικές επιθέσεις.

To σημαντικότερο από τα συστήματα που φέρει το αεροσκάφος αυτό είναι γνωστό ως Zveno-S και περιλαμβάνει μια προηγμένη σουίτα επικοινωνιών που χρησιμοποιεί δορυφορικές κεραίες τοποθετημένες στο πάνω μέρος σε μια μεγάλη ωοειδούς σχήματος άκατο προς το μπροστινό τμήμα του Il-80 Maxdome.

Δύο μεγαλύτερα δοχεία είναι στερεωμένα κάτω από τα φτερά, καθένα εκ των οποίων φέρει από έναν στροβιλοκινητήρα, που λειτουργεί ως πρόσθετη πηγή τροφοδοσίας. Το αεροσκάφος διαθέτει ακόμη ένα ειδικό σύστημα κεραίας πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF) που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα Il-80 πέταξαν για πρώτη φορά το 1987 και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης ξεκίνησε το 2008, στο οποίο η δεύτερη έκδοση του Zveno-S εισήχθη σε τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη αυτά.

  • Μήκος: 60 μ.
  • Άνοιγμα φτερών: 48 μ.
  • Ταχύτητα πτήσης: 850 χλμ/ώρα
  • Εμβέλεια: 3600 χλμ
  • Τύπος κινητήρα: Kuznetsov NK-86
  • Κατασκευαστής: Ilyushin
  • Πρώτη πτήση: 5 Μαρτίου 1987


Τα αεροσκάφη αυτά αναμένεται να αντικατασταθούν από το πιο σύγχρονα Ilyushin 96-400M, που θα παρέχουν περισσότερες ανέσεις στον Πούτιν ή όποιον διάδοχό του καθώς θα ελέγχει τις κινήσεις των δυνάμεών του και τις εκτοξεύσεις πυραύλων σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Το πρώτο από τα νέα αυτά αεροσκάφη είναι υπό κατασκευή, ανέφερε πηγή του τομέα αμυντικών βιομηχανιών, σύμφωνα με τη Daily Mail, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμο, όπως πιστεύεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS