Αφγανιστάν: Δίχως τέλος ο τρόμος - Εκλιπαρούν να φύγουν από τη χώρα

Αφγανιστάν: Δίχως τέλος ο τρόμος - Εκλιπαρούν να φύγουν από τη χώρα

Χιλιάδες άνθρωποι στο Αφγανιστάν, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, εκλιπαρούσαν από το πρωί να ανοίξουν οι πύλες και να απομακρυνθούν από τον τρόμο των Ταλιμπάν.

Σοκάρουν οι εικόνες από το αεροδρόμιο πριν την έκρηξη

Χιλιάδες ψυχές κάτω από άθλιες συνθήκες στοιβάχθηκαν και εκλιπαρούσαν ξανά για μία θέση στην ελευθερία έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Γυναίκες και μικρά παιδιά βγήκαν από την τάφρο με τη βοήθεια στρατιωτών απλά για να βρεθούν στο επόμενο μπλόκο. Δυτικοί δημοσιογράφοι λυγίζουν μπροστά στην θέα Αφγανών συναδέλφων τους που ξεριζώνονται για να μην εκτελεστούν από τους Ταλιμπάν.

Όσοι φτάνουν μέχρι τα αεροσκάφη της ελευθερίας δε φεύγουν χωρίς πόνο από τη χώρα. Τα αμερικανικά Μέσα μετέδωσαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ολοκληρώσουν την εκκένωση των πολιτών τους τις επόμενες 36 ώρες και πως ακόμη 150 Αμερικανοί πρέπει να μπουν στα αεροπλάνα τους.

Την είδηση διέψευσε αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου. Γαλλία και Βέλγιο ανακοίνωσαν πως και οι δικές τους επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν αύριο.

Αποχωρούν οι Αμερικανοί στρατιώτες - Τέσσερις νεκροί πεζοναύτες μετά την έκρηξη

Από την Καμπούλ αποχωρούν και νατοϊκά στρατεύματα. 400 Αμερικανοί στρατιώτες έφυγαν εχθές. Απομένουν περισσότεροι από 5.000 Αμερικανοί πεζοναύτες, 1.000 Βρετανοί και εκατοντάδες από άλλες συμμαχικές χώρες. Χιλιάδες είναι και αυτοί που επιλέγουν να διαφύγουν προς το Πακιστάν. Το πέρασμα Σπιν Μπαλντάκ στο νότιο Αφγανιστάν άνοιξε και όσοι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα ελέγχονται για να μπουν στο Πακιστάν.

Την ίδια στιγμή, από άλλο σημείο της συνοριογραμμής στα βόρεια, υποστηρικτές των Ταλιμπάν επιστρέφουν από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν. Το δράμα των Αφγανών δεν τελειώνει εκεί. Χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι που μένουν σε πρόχειρες σκηνές σε πάρκα και πλατείες της Καμπούλ.

Οι τράπεζες άνοιξαν δύο εβδομάδες μετά την εισβολή των Ταλιμπάν, γεμίζοντας αμέσως με τρομοκρατημένους πολίτες που έσπευσαν να πάρουν όλες τους τις καταθέσεις με τον φόβο μίας πιθανής κατάρρευσης της οικονομίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ