Αυστρία: Τρομοκρατική στο κέντρο της Βιέννης

Αυστρία: Τρομοκρατική στο κέντρο της Βιέννης

Στη Βιέννη σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κοντά σε συναγωγή στο Schwedenplatz στο κέντρο της Βιέννης τη Δευτέρα το βράδυ. Έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί ρκετές βολές πυροβολήθηκαν και ένας από τους δράστες λέγεται ότι ανατινάχτηκε με εκρηκτική ζώνη.


Λέγεται ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες. Η αστυνομία ζήτησε από τον πληθυσμό να αποφύγει μεγάλες περιοχές της περιοχής.

Υπάρχουν ήδη αρχικές αναφορές ότι η επίθεση έχει δηγήσει σε αρκετούς θανάτους και πολλούς τραυματισμούς. Έχουν πάει τουλάχιστον 20 αθενοφόρα και πηγές αναφέρουν 7 νεκρούς. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, προφανώς συνελήφθη τουλάχιστον ένας δράστης. Ένας αστυνομικός λέγεται επίσης ότι πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι είναι μεταξύ των νεκρών.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν "τουλάχιστον 50 βολές". Τραβήχτηκαν φωτογραφίες με τουλάχιστον έναν τραυματία που αιμορραγούσε στο πάτωμα μπροστά από ένα μπαρ.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Η αστυνομία ανέφερε στο tweet της ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της.

Έκκληση στους Εβραίους να μείνουν σπίτια τους

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS