Σε μια γειτονιά του Λος Άντζελες, ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αγέλη κογιότ και κατάφερε όχι μόνο να αντέξει για 45 λεπτά στις επιθέσεις, αλλά και να απομακρύνει τα άγρια ζώα από το σημείο.
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε κατοικία στην περιοχή Brea και δείχνει τη μάχη του κουταβιού να προστατεύσει τον εαυτό του απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις.
Το βίντεο δείχνει πέντε πεινασμένα κογιότ να κινούνται ύπουλα προς τον ανυποψίαστο σκύλο – ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ με Γερμανικό Ποιμενικό, περίπου ενός έτους, που σήμερα φέρει το όνομα Duke.
Η αγέλη περικυκλώνει το κουτάβι, δαγκώνοντάς τον στις φτέρνες, στα πλευρά και στο πρόσωπο, όπως φαίνεται στο υλικό που μεταδόθηκε από το KTLA.
Ο Duke, με ένστικτα που εκπλήσσουν, περιστρέφεται συνεχώς για να αποφύγει τα δαγκώματα, γρυλίζει, γαβγίζει και επιτίθεται, αναγκάζοντας τα κογιότ να τραπούν προσωρινά σε φυγή.
Σε μια κίνηση στρατηγικής, στέκεται με την πλάτη του στους θάμνους, εμποδίζοντας τις επιθέσεις από πίσω. Μετά την ηρωική του στάση, τα άγρια ζώα σταματούν να πλησιάζουν σε απόσταση «βολής».
INCREDIBLE: A 1-year-old stray German Shepherd-Lab mix fights off a pack of five coyotes for 45 minutes in Orange County, California.
— RedWave Press (@RedWave_Press) May 23, 2025
“I pounded on [the window] as my garage door opened. About five or six coyotes appeared from different directions and headed up our hill.”
“The… pic.twitter.com/yo4wSNTxTF
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είδαν το βίντεο της «μάχης» το επόμενο πρωί. Μόλις κατάλαβαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν έξω και τρόμαξαν τα κογιότ, όπως ανέφερε το KTLA.
«Ήξερε πώς να προστατέψει τον εαυτό του, να τους πολεμήσει και να κλειστεί σε μια γωνία εκεί σ’ εκείνη την περιοχή», δήλωσε η κάτοικος του σπιτιού, Μελίσα Σατίνσκι.
«Κατάφερε να τα απωθήσει με απίστευτο τρόπο».
Δύο μέρες αργότερα, το κουτάβι εθεάθη να περιπλανιέται ακόμη στη γειτονιά, γεγονός που ώθησε τη Σατίνσκι να καλέσει την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Κομητείας Όραντζ (OC Animal Care), η οποία και το μετέφερε σε καταφύγιο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Ο σκύλος, που πλέον ονομάζεται Duke, τέθηκε προς υιοθεσία από το πρωί της Πέμπτης, αν και τα online αρχεία δείχνουν πως ίσως έχει ήδη βρει νέα οικογένεια, αναφέρει η New York Post.
«Ο Duke είναι ένα ντροπαλό αλλά φιλικό αγόρι που του αρέσει να περνάει χρόνο με άλλα σκυλιά. Μόλις νιώσει άνετα, απολαμβάνει να παίζει και να αλληλεπιδρά με τους φροντιστές του», έγραψε η OC Animal Care.
Βίντεο που αναρτήθηκε από την υπηρεσία δείχνει τον Duke να πηδάει χαρούμενα σε μια μικρή παιδική πισίνα και να παίζει με έναν άλλο σκύλο.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ειδικούς στην άγρια ζωή, η συμπεριφορά των κογιότ ενδέχεται να μην ήταν πλήρως επιθετική. Όπως μετέδωσε το KTLA, κάποιοι επιστήμονες εικάζουν ότι ίσως προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με φιλικό τρόπο με τον Duke.
Ωστόσο, είναι και περίοδος αναπαραγωγής για τα κογιότ, κάτι που σημαίνει ότι οι ενήλικες γίνονται πιο επιθετικοί καθώς αναζητούν τροφή για τα μικρά τους – και μερικές φορές, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και έναν σκύλο.