Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη - Αμπάς: Θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη - Αμπάς: Θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου είπε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε στον Μαχμούντ Αμπάς ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν πρέπει να «εκτοπιστούν βίαια».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να πάει αμέσως μετά στην Άγκυρα με έναν κυρίως βασικό στόχο να κρατήσει τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία ανοιχτούς και κυρίως τους διαύλους επικοινωνίας της Τουρκίας με την Δύση. Να υπάρχει δηλαδή πάντα μια τροχιά συνεννόησης και συνεργασίας. Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν είχε προσκληθεί χθες (4/11) στην συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ενώ δεν είχε συμπεριληφθεί ούτε στα δύο προηγούμενα ταξίδια του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ