Εμπρηστικός Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Εμπρηστικός Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες προκλήσεις κατά Ελλάδας και Κύπρου προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.Μιλώντας σε αξιωματικούς που υπηρέτησαν το προηγούμενο διάστημα στη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ευθύνεται για την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών καθώς «προκαλεί» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων της στην περιοχή.

«Δυστυχώς, από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το Διεθνές Δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, με κανέναν τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε», δήλωσε ο Ακάρ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ΕΕ και ΗΠΑ δεν πρέπει να γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών. «Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει αδιαφορία και υπάρχει μια επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε (…) Στις τρίτες χώρες λέμε πως δεν πρέπει με κανέναν τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική».

Τέλος, αναφορικά με το Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ υπογράμμισε ότι η Τουρκία στηρίζει τη θέση των Τουρκοκυπρίων για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS