Ακάρ για την ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - «Δεν θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας»

Ακάρ για την ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - «Δεν θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε αρνητικός, για ακόμη μια φορά σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους επικεφαλής του τουρκικού στρατού, για το θέμα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.


«Δεν θα πούμε το "ναι"»


Σύμφωνα δημοσίευμα την Τσουμχουριέτ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπεραμύνθηκε της θέσης που τηρεί η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν: «Με τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε το "ναι". Δηλαδή, θα τους αφήσουμε να βοηθούν και να υποθάλπουν τρομοκράτες και θα τους επιτρέψουμε και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Και στο μέλλον, εάν στραφούν κατά της Τουρκίας, τι θα κάνουμε τότε; Δεν θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας», τόνισε ο Ακάρ.

«Να επεκταθεί το ΝΑΤΟ, αλλά με λογική»


Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε: «Αγωνιζόμαστε χρόνια κατά της τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε στάση στις διαπραγματεύσεις, εάν και αυτές οι δύο χώρες δεν αλλάξουν τη δική τους στάση στο ζήτημα της τρομοκρατίας και της προστασίας που παρέχουν σε μέλη του PKK και όχι μόνο».

Τέλος, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα, ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε πώς η Τουρκίας δεν λέει «όχι» στην επέκταση του ΝΑΤΟ. «Φυσικά και δεν λέμε "όχι" στο να επεκταθεί το ΝΑΤΟ, αλλά αυτό να γίνει με σύνεση και λογική. Όχι να γίνουν όλα θυσία στον βωμό αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ