Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Να φύγει ο στρατός από 16 ελληνικά νησιά

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Να φύγει ο στρατός από 16 ελληνικά νησιά

Επιμένει στην αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών ο Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ζήτησε να φύγει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος χθες στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν επικεντρωμένη στον απολογισμό των δραστηριοτήτων για το 2020, αφού έκανε εκτενή αναφορά στην πρόοδο της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, στις ετήσιες εθνικές και διεθνείς ασκήσεις, στον καθοριστικό ρόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ως και στη διεθνή παρουσία της Τουρκίας στα μέτωπα της Συρίας, του Ιράκ, της Σομαλίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο- Καραμπάχ στον Νότιο Καύκασο, επιτέθηκε λεκτικά στη χώρα μας για πολλοστή φορά με κύριο θέμα την απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων, εμμονικά τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών, και ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες τα επισκέπτονται, «κίνηση που χειροτερεύει περαιτέρω την κατάσταση»! Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις υποστήριξε ότι η Αθήνα φοβάται το διάλογο με την Αγκυρα γιατί γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο! Και κατέληξε λέγοντας ότι «τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εγωιστικά και βλακώδη! Αναφορικά με τη Λιβύη, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την εκεί παρουσία της, υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση Σάρατζ στην Τρίπολη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS