Ακάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300

Ακάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η η Τουρκία συνεχίζει τη διαδικασία προετοιμασίας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 βάσει του προγραμματισμού.

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις προετοιμασίες του συστήματος όπως είχε προγραμματιστεί», σημείωσε σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ενώ ποστήριξε ότι η προμήθεια, οι δοκιμές και οι έλεγχοι των S-400 «δεν σημαίνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ».

«Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 με τον ίδιο τρόπο που το σύστημα των S-300 χρησιμοποιείται εντός της συμμαχίας του NATO», σημείωσε, αναφερόμενος σε άλλες χώρες εντός της συμμαχίας που χρησιμοποιούν το ρωσικό σύστημα, αναφέρει το Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη δοκιμή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, στην περιοχή της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα απαντώντας με σκληρό τρόπο στις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να δικαιολογήσει την αγορά του ρωσικού συστήματος, υποστηρίζοντας πως «και η Ελλάδα διαθέτει S-300, δεν κάνει μόνο δοκιμές, τα χρησιμοποιεί. Τους λένε κάτι οι ΗΠΑ; Τους ρωτάνε κάτι; Όχι! Αυτοί οι κύριοι φαίνεται πως ενοχλήθηκαν επειδή είναι ένα οπλικό σύστημα ρωσικής κατασκευής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε κανονικά την πορεία μας».

Οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS