Xάος σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια –Το φαινόμενο των μαζικών ακυρώσεων πτήσεων, τι προβλέπεται για το καλοκαίρι

Xάος σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια –Το φαινόμενο των μαζικών ακυρώσεων πτήσεων, τι προβλέπεται για το καλοκαίρι

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια αρκετών χωρών της Ευρώπης με πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Η πολυαναμενόμενη μετά τα lockdown ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους ταξιδιώτες καθώς οι αεροπορικές εταιρείες πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με ελλείψεις προσωπικού και απεργίες που τις αναγκάζουν να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις ενόψει της κορύφωσης της θερινής σεζόν.

Μετά την Air France – KLM, τη Ryanair και τη British Airways στο χορό των ακυρώσεων πτήσεων – κάπου 900 τον Ιούλιο - μπήκε και η γερμανική Lufthansa καθώς δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.

Οι χαοτικές σκηνές που εκτυλίσσονται σε αεροδρόμια από τη Βρετανία μέχρι την Ιρλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία είναι το τελευταίο χτύπημα για μια βιομηχανία που επλήγη ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι αεροπορικές εταιρείες κατέγραψαν απώλειες δις. ευρώ στα έσοδά τους και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απολύσεις ενώ κυβερνήσεις υποχρεώθηκαν να παρέμβουν για τη διάσωση ορισμένων εξ’ αυτών. Στο εκρηκτικό μείγμα προστίθενται και οι απεργίες που ταλανίζουν τον ταξιδιωτικό κλάδο με συνδικάτα να απαιτούν αυξήσεις μισθών λόγω της ανόδου του πληθωρισμού.

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονα στη Βρετανία, αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το Παρίσι, η Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ λόγω καθυστερήσεων στης πτήσεις και τις παρενέργειες των απεργιών.

Η Air France-KLM αναγκάστηκε να ακυρώσει δεκάδες πτήσεις σε μια μέρα λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στη γαλλική πρωτεύουσα και στο Σίπχολ. Οι εικόνες των οργισμένων ταξιδιωτών, που περιμένουν επί ώρες καθηλωμένοι σε ουρές στα αεροδρόμιο ή αδυνατούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους επειδή ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή οι πτήσεις τους καταφέρουν σημαντικό πλήγμα σε έναν κλάδο που υπολόγιζε σε ανάκαμψη το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Νέες απεργίες απειλούν εκατοντάδες πτήσεις της Ryanair

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair απειλούν με κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων το καλοκαίρι σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αποχώρησε από τις συνομιλίες με δύο ισπανικά συνδικάτα, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με συναδέλφους στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία απειλώντας με απεργίες αν η Ryanair δεν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις στους μισθούς.

Στην Ιταλία τα πληρώματα της Ryanair και της easyJet αποχώρησαν προχθές από τις δουλειές τους, ενώ εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι έκαναν χθες απεργία με ανάλογα αιτήματα με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το 25% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Αλλά και η σκανδιναβική SAS AB, που προσπαθεί να συγκεντρώσει κάπου τρια δις. δολάρια για αναδιάρθρωση, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απεργιών από τους πιλότους. Ήδη χίλιοι κυβερνήτες αεροσκαφών στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία σχεδιάζουν κινητοποιήσεις εντός του μήνα καθώς δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις με την αεροπορική εταιρεία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS