Εντυπωσιακό βίντεο: Πώς είδαν αλεξιπτωτιστές την ολική ηλιακή έκλειψη πηδώντας από αεροπλάνο στο Τέξας [βίντεο]

Εντυπωσιακό βίντεο: Πώς είδαν αλεξιπτωτιστές την ολική ηλιακή έκλειψη πηδώντας από αεροπλάνο στο Τέξας [βίντεο]

Εμπειρία ζωής ήταν για δύο αλεξιπτωτιστές -πατέρα και κόρη - η βουτιά που έκαναν από ένα αεροσκάφος που πετούσε στα 14.000 πόδια πάνω από το Τέξας και απήλαυσαν το θέαμα της ολικής έκλειψης ηλίου κατά την κάθοδό τους στη Γη.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που οι δύο αλεξιπτωτιστές ετοιμάζονται να πηδήξουν από το αεροσκάφος του Dallas Skydiving Centre την περασμένη Δευτέρα κατενθουσιασμένοι όχι μόνον για το άλμα, αλλά και την ευκαιρία να απολαύσουν το κοσμικό γεγονός από τον αέρα.

Στα πλάνα διακρίνονται πατέρας και κόρη να πηδούν από τα 14.000 πόδια με την κάμερα να τους καταγράφει να αιωρούνται με το αλεξίπτωτο την ώρα που η ηλιακή έκλειψη σκοτεινιάζει τον ουρανό.

«Κοίτα», λέει ο πατέρας στην κόρη, καθώς ο ουρανός αρχίζει να αλλάζει χρώματα γύρω τους. Οι δύο skydivers χαμογελούν και κάνουν νεύμα στην κάμερα με το δέος ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους καθώς γίνονται μάρτυρες από μια προνομιακή θέση της ηλιακής έκλειψης.

Απολαμβάνοντας το άλμα σηκώνουν τα χέρια κατενθουσιασμένοι προτού συνεχίσουν το αξέχαστο ταξίδι τους στον ουρανό.

Πανζουρλισμός στις ΗΠΑ για την ηλιακή έκλειψη

Εκατομμύρια άνθρωποι συνέρρευσαν την περασμένη Δευτέρα από πολύ μακριά σε περιοχές πάνω στο μονοπάτι της ολικής ηλιακής έκλειψης στις ΗΠΑ από το Ντάλας του Τέξας μέχρι το Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Μπέρλινγκτον του Βερμόντ στην Ανατολική Ακτή για να απολαύσουν το ουράνιο θέαμα.

Για τους θεατές, η ολική έκλειψη διήρκεσε έως και τέσσερα λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Αν και συμβαίνει μια ολική έκλειψη ηλίου κάπου στον κόσμο μία φορά κάθε ένα έως τρία χρόνια, η Βόρεια Αμερική δεν πρόκειται να δει άλλη ολική έκλειψη ηλίου μέχρι το 2044.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ