Αλλαντίαση στο Μπορντό: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Ελληνίδας - Τι λέει ο εστιάτορας

Αλλαντίαση στο Μπορντό: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Ελληνίδας - Τι λέει ο εστιάτορας

Το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μπορντό επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει επίσημα η προκαταρκτική έρευνα για περίπου 25 κρούσματα αλλαντίασης πελατών του εστιατορίου Tchin Tchin στην πόλη, μεταξύ των οποίων και η 32χρονη Ελληνίδα που έχασε τη ζωή της όταν μολύνθηκε με τη νόσο.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που ανακοινώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έκαναν λόγο για ύπαρξη αλλαντικής τοξίνης τύπου B στο πιάτο με τις σαρδέλες που κατανάλωσαν αρκετοί πελάτες του wine bar, με αποτέλεσμα να νοσήσουν με αλλαντίαση και αρκετοί από αυτούς να νοσηλευτούν στην εντατική.

Σύμφωνα με την Irish Mirror, η έρευνα που έχει ξεκινήσει αφορά, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλειας, της διάθεσης επιβλαβών τροφίμων στην αγορά και της πώλησης τοξικών τροφίμων.

Μιλώντας στη Sud Ouest, Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου Tchin Tchin είπε ότι ο εντολέας του έχει ενημερωθεί για την έναρξη της έρευνας, ωστόσο προτεραιότητά του παραμένει ο εντοπισμός όλων των ατόμων που κατανάλωσαν το μολυσμένο πιάτο στο εστιατόριό του. Σύμφωνα με τον Stéphane Guitard, η ψυχολογία του πελάτη του είναι ιδιαίτερα κακή και όλη την προηγούμενη εβδομάδα συνεργαζόταν στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γαλλίας για να βρεθούν όλα τα άτομα που πέρασαν από το εστιατόριό του το κρίσιμο διάστημα. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει» είναι να επιστρέψουν υγιείς στο σπίτι τους οι ασθενείς που νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο, και φυσικά σκέφτεται την οικογένεια της 32χρονης που έχασε τη ζωή της, σημείωσε ο Guitard, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και παραμένει στη διάθεση των ερευνητών.

Αναφορικά με το εάν ο εστιάτορας έχει κάποια εξήγηση για το συνέβη, ο δικηγόρος του επισήμανε ότι ο εντολέας του περιμένει τα συμπεράσματα των ειδικών, αφού ο ίδιος δεν έχει κατανοήσει ακόμα τι πήγε στραβά. Ο Guitard λέει ότι ο πελάτης του παρουσίασε την απόδειξη για τη χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποίησε κατά τη διαδικασία συντήρησης των σαρδελών, και είπε ότι ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή όσον αφορά στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησε ήταν καθαρά και το λαστιχάκι για το βάζο καινούργιο. Και ο ίδιος «έχει ανάγκη να καταλάβει», είπε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι περιμένουν να δουν τι θα πουν οι ειδικοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ