Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν προηγείται σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν προηγείται σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν

Προηγείται ο Τζο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν μία από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών.


Με μόλις 6% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ, με 49,3% έναντι 49,2% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, έχοντας προβάδισμα 3.700 ψήφων στο 94%.

Υπενθυμίζεται ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Εξ αυτών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.

Πολύ πιο αμφίρροπη είναι η μάχη σε Ουισκόνσιν ειδικά εκεί, το προβάδισμα Τραμπ είναι στις 12.000-13.000 ψήφους, με περίπου 540.000 ψήφους να απομένουν να καταμετρηθούν. Στο Ουισκόνσιν προηγείται ο Μπάιντεν με διαφορά περί τις 20.000 ψήφους, ενώ απομένει να καταμετρηθούν άλλες 173.000.

Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα, αλλά εκεί η καταμέτρηση αργεί ακόμα πολύ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ