Αμετανόητος ο Λουκασένκο -«Εχθροί μας προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία»

Αμετανόητος ο Λουκασένκο -«Εχθροί μας προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία»

Αυτοί που εύχονται το κακό της Λευκορωσίας, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, έχουν μεταβεί από την διοργάνωση των ταραχών στον «στραγγαλισμό»του έθνους, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λοκασένκο σε συνεδρίαση της Βουλής όπως μεταφέρει το Sputnik επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, όσοι επιθυμούν το κακό της χώρας, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Λευκορωσία, «έχουν αλλάξει τις μεθόδους επιθέσεων εναντίον του κράτους». «Παραβιάζουν πολλές κόκκινες γραμμές, πέρασαν τα όρια της κοινής λογικής και της ανθρώπινης ηθικής», είπε.

Σύμφωνα με το Belta, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι η Δύση αρνείται να ερευνήσει την έκτακτη προσγείωση στο Μινσκ. «Ενήργησα νόμιμα, προστάτευα τους ανθρώπους, ενήργησα σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες. Το αεροπλάνο άλλαξε πορεία οντά στον πυρηνικό σταθμό της Λευκορωσίας. Τι θα γινόταν εάν το σύστημα ελέγχου του ετίθετο σε πλήρη συναγερμό;» , διερωτήθηκε.

Το Sputnik στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι σύμφωνα με τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, το μήνυμα σχετικά με έκρηξη στο αεροπλάνο της Ryanair προήλθε από την Ελβετία. Στις 24 Μαΐου, ο διευθυντής του τμήματος αερομεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών της Λευκορωσίας είπε ότι η απειλή της βόμβας προήλθε από τη Χαμάς. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Χαμάς αρνήθηκε τη Δευτέρα τη συμμετοχή της οργάνωσης στο περιστατικό της Ryanair, λέγοντας ότι δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS