Ανανεώνει τα μέτρα η Γερμανία- Έρχεται αυστηρό πασχαλινό lockdown

Ανανεώνει τα μέτρα η Γερμανία- Έρχεται αυστηρό πασχαλινό lockdown

Η Γερμανία θα επιβάλει ένα δραστικό lockdown πέντε ημερών κατά τη διάρκεια του Πάσχα σε μια προσπάθεια να να αντιστρέψει ένα κύμα μολύνσεων Covid-19.

Παράλληλα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε αντίθετη με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει γενική απαγόρευση εξαγωγών των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για την πασχαλινή περίοδο, όλα τα καταστήματα θα κλείσουν από την 1η Απριλίου και για πέντε ημέρες, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων που θα ανοίξουν στις 3 Απριλίου, δήλωσε η Μέρκελ μετά από μία μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της χώρας που διήρκεσε περισσότερες από 11 ώρες.
Οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να παραμείνουν στο σπίτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να περιορίζονται σε συγκεντρώσεις περά με άλλο ένα νοικοκυριό και το πολύ πέντε άτομα ενώ και θα απαγορευθούν οι δημόσιες συναθροίσεις.

«Βρισκόμαστε τώρα σε μια πολύ, πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. «Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται εκθετικά και τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας γεμίζουν ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των λοιμώξεων πρέπει να μειωθεί για να μπορέσει η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας να αρχίσει να έχει αποτέλεσμα.
Το ποσοστό της επίπτωσης του Covid-19 έχει σχεδόν διπλασιαστεί στη Γερμανία τον τελευταίο μήνα, απειλώντας να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να παρατείνουν τα τρέχοντα μέτρα lockdown της Γερμανίας έως τις 18 Απριλίου. Αυτά περιλαμβάνουν το μερικό κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων και το κλείσιμο ξενοδοχείων, εστιατορίων, γυμναστηρίων και πολιτιστικών χώρων.

Η Μέρκελ επανέλαβε επείγουσα έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα περιττά εσωτερικά και διεθνή ταξίδια. Παράλληλα το σχέδιο για να προχωρήσει με ένα προσεκτικό άνοιγμα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, που συμφωνήθηκε στις αρχές αυτού του μήνα, αναβλήθηκε.

Η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 12 Απριλίου για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν στο μερικό lockdown, το οποίο ισχύει ουσιαστικά για περίπου τέσσερις μήνες.

Τα πιο πρόσφατα βήματα από την ολοένα και πιο καταπολεμημένη διοίκηση της Μέρκελ αποτελεί ένα πλήγμα για τους Γερμανούς που είναι κουρασμένοι από πανδημία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι γίνονται όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι με την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση μόλις έξι μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εν μέσω των προγραμμάτων εμβολιασμού που «τραυλίζουν» σε ολόκληρη την Ευρώπη, lockdown επιβλήθηκαν ξανά στην Ιταλία και τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. Η Αυστρία ακύρωσε τη Δευτέρα σχέδια για περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας με φόντο το Πάσχα μετά την αύξηση των κρουσμάτων που απειλούν να κατακλύσουν ορισμένα νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7.485, φθάνοντας τα 2.674.710, όπως δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 250 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 74.964 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Ρόμπερτ Κοχ, ύ ο επταήμερος δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε αυξήθηκε σε 107,3. Αφού έπεσε στα 56,8 στις 19 Φεβρουαρίου, ο αριθμός ξεπέρασε το λεγόμενο επίπεδο «φρένου έκτακτης ανάγκης» των 100 για μια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η διάταξη επιτρέπει στις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα και παρόλο που το όριο έχει ξεπεραστεί σε δέκα από τις 16 πολιτείες, πολλά έχουν επιλέξει να μην αναλάβουν δράση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ