ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισίπι – 7 νεκροί και χνάρια καταστροφής 160 χιλιομέτρων [εικόνες & βίντεο]

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισίπι – 7 νεκροί και χνάρια καταστροφής 160 χιλιομέτρων [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από ανεμοστρόβιλο, που σάρωσε το δυτικό Μισισίπι αφήνοντας πίσω του χνάρια καταστροφής σε μια έκταση άνω των 160 χιλιομέτρων, ανέφεραν τοπικές και ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις κομητείες Σάρκεϊ και Χάμφρι, ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Μισισίπι, που εξέδωσε σειρά προειδοποιήσεων για ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

«Πολλοί άνθρωποι στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπή χρειάζονται απόψε τις προσευχές σας και την προστασία του Θεού», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τέιτ Ριβς στο Twitter.

H ιατροδικαστής Άντζέλια Ίστον της κομητείας Σάρκεϊ επιβεβαίωσε ότι τα θύματα του ανεμοστρόβιλου είναι τουλάχιστον επτά.

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σπίτια και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σαρώνοντας τις πόλεις Σίλβερ Σίτι και Ρόλινγκ Φορκ, η οποία ισοπεδώθηκε, σύμφωνα με κάτοικο. «Δεν ξανάδα κάτι τέτοιο. Ήταν μια υπέροχη κωμόπολη και τώρα εξαφανίστηκε», δήλωσε η Μπράντι Σόοουα στο CNN.

Όπως είπε, ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και στύλους ηλεκτροδότησης στο Ρόλινγκ Φορκ ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές και στο σπίτι της γιαγιάς της.

«Η φίλη μου παγιδεύτηκε στο σπίτι της λίγα σπίτια πιο κάτω, αλλά την απεγκλωβίσαμε», πρόσθεσε λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι σε άλλα κτίρια κοντά στο σπίτι της γιαγιάς της.

Ο ίδιος «μεγάλος, καταστροφικός» ανεμοστρόβιλος πέρασε και από την κοινότητα Κόιλα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πάνω από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Μισισίπι βρίσκονταν στο σκοτάδι νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ, PowerOutage.us.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση για ανεμοστρόβιλους στη βόρεια Αλαμπάμα και το κεντρικό Τενεσί, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων. Οι καταιγίδες που κινούνται στην περιοχή επιτήρησης ανεμοστρόβιλων έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανεμοστρόβιλους, μεγάλο χαλάζι και ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 120 χλμ/ώρα.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS