Ανεβαίνει η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Δύσης: Η Άγκυρα προειδοποιεί τους πολίτες για τον κίνδυνο επίθεσης στις ΗΠΑ και Ευρώπη

Ανεβαίνει η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Δύσης: Η Άγκυρα προειδοποιεί τους πολίτες για τον κίνδυνο επίθεσης στις ΗΠΑ και Ευρώπη

Η Άγκυρα προειδοποίησε το Σάββατο τους πολίτες της για τον κίνδυνο «πιθανών ισλαμοφοβικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων» στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά την προειδοποίηση των δυτικών χωρών προς τους δικούς τους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε δύο χωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες του στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες «να ενεργήσουν ψύχραιμα απέναντι σε πιθανές ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις» και «να μείνουν μακριά από περιοχές όπου θα μπορούσαν να ενταθούν οι διαδηλώσεις».

Η πρόσφατη αύξηση των «αντιισλαμικών και ρατσιστικών ενεργειών» αντανακλά τις επικίνδυνες διαστάσεις της «θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και του μίσους στην Ευρώπη», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.

Οι δυτικές πρεσβείες για τον κίνδυνο τουρκικών αντιποίνων

Αρκετές πρεσβείες στην Άγκυρα, ανάμεσά τους εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξέδωσαν την Παρασκευή προειδοποίηση προς τους πολίτες τους, που βρίσκονται στην Τουρκία, με την οποία τους ζητούσαν να είναι σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο «πιθανών επιθέσεων αντιποίνων από τρομοκράτες εναντίον χώρων λατρείας».

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τα πρόσφατα περιστατικά, με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας συνέστησε επίσης στους πολίτες του στην Τουρκία, το Σάββατο, να αποφεύγουν την πολυκοσμία και τις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακροδεξιός πολιτικός και πολέμιος της μετανάστευσης έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου την περασμένη εβδομάδα κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Σουηδίας.

Παρόμοιες ενέργειες, με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου, σημειώθηκαν στην Ολλανδία και την Δανία και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS