Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα

Μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε σήμερα, πριν από το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την ανακούφιση των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς και τις πλημμύρες που έπληξαν τη κεντρική Αλβανία.

Η συνολική βοήθεια ανέρχεται σε 9 τόνους και περιέχει τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικές γεννήτριες, πτυσσόμενα κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Την βοήθεια παρέλαβε το αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που συντονίζει τη συλλογική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στην άμεση στήριξη της Ελλάδας προς την παθούσα γειτονική Αλβανία τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι ο ελληνικός λαός έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του γείτονα και φίλου αλβανικού λαού σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές, που δοκιμάστηκε από τους πρόσφατους σεισμούς και πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ