Αντίστροφη μέτρηση για τον Αλέξη Γεωργούλη: Η άρση της ασυλίας του και τα επόμενα βήματα, ημερομηνίες

Αντίστροφη μέτρηση για τον Αλέξη Γεωργούλη: Η άρση της ασυλίας του και τα επόμενα βήματα, ημερομηνίες

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα συζητηθεί για πρώτη φορά στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ στις 23 Μαΐου, σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμό από στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Επιτροπή έχει καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος μέσω επιστολής του απάντησε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στην ακρόαση, καθώς επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο για να ξεκινήσει η δίκη.

Πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Η Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση, θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας και στην συνέχεια την υπόθεση θα αναλάβει η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, με ψηφοφορία ανάτασης χειρός. Η πιο κοντινή ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι τον Ιούνιο.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της καταγγέλλουσας.

Την ίδια ημέρα, στις 23 Μαΐου, αναμένεται απόφαση και για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη. Επίσης, στην ατζέντα της επιτροπής περιλαμβάνεται και το αίτημα περί ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ