Ανυποχώρητος ο Ζελένσκι: «Δεν θα παραδώσουμε εδάφη για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Ανυποχώρητος ο Ζελένσκι: «Δεν θα παραδώσουμε εδάφη για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Ο στρατός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να πολεμήσει στην περιοχή του Ντονμπάς

 δεν δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει εδάφη στο ανατολικό τμήμα της χώρας για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία τόνισε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο CNN.

Μάχη που μπορεί να κρίνει τον πόλεμο στο Ντονμπάς

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι ο στρατός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να πολεμήσει στην περιοχή του Ντονμπάς σε μια μάχη που υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία δεν θα προσπαθήσει ξανά να καταλάβει το Κίεβο εάν καταφέρει να καταλάβει το Ντονμπάς.

«Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να διατηρήσουμε τη θέση μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου», εξήγησε.

«Γι’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός ότι τους πολεμήσαμε και και έτρεχαν να φύγουν από το Κίεβο – από τον βορρά, από το Τσερνίχιβ και από εκείνη την περιοχή – δεν σημαίνει ότι είναι αν δεν μπορέσουν να καταλάβουν Ντονμπάς, δεν θα επαναλάβουν την επίθεση στο Κίεβο», πρόσθεσε.

Ζελένσκι για Μπάιντεν: Εφόσον είναι ο ηγέτης των ΗΠΑ, νομίζω θα πρέπει να έρθει

Ο δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα ότι οι δολοφονίες αμάχων που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις είναι γενοκτονία.

«Έχω την ίδια άποψη με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Κοιτάξτε τι συνέβη στην Μπούκα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι καν πόλεμος, είναι γενοκτονία. Απλώς σκότωσαν ανθρώπους. Όχι στρατιώτες, πολίτες. Απλώς πυροβόλησαν ανθρώπους στους δρόμους. Οι άνθρωποι έκαναν ποδήλατο, έπαιρναν το λεωφορείο ή περπατούσαν. Υπήρχαν πτώματα παντού στους δρόμους», είπε ο Ζελένσκι.

Δήλωσε, επίσης, ότι θα ήθελε μια επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στην εμπόλεμη χώρα, αν και διευκρίνισε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις για το εάν κάποιος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Ουκρανία.

«Νομίζω ότι θα το κάνει», είπε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν σχέδια για επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ. «Μιλάω για την απόφασή του, φυσικά. Και επίσης, εξαρτάται από την κατάσταση ασφάλειας, το γνωρίζω αυτό, αλλά νομίζω ότι εφόσον είναι ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να έρθει εδώ για να δει».

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω στον κόσμο και στα λόγια -Θέλουμε υποστήριξη με πράξεις

Ο Ζελένσκι ήταν συγκινητικός όταν μίλησε για τον θάνατο που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέγοντας ότι είναι «μεγάλος πόνος για μένα να βλέπω τις ζωές να χάνονται». Ο ίδιος, ο οποίος έχασε την οικογένειά του στο Ολοκαύτωμα, ρωτήθηκε τι πιστεύει για τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο που λένε «ποτέ ξανά» για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δεδομένου του τι συμβαίνει στη χώρα του.

«Δεν πιστεύω στον κόσμο. Δεν πιστεύουμε τα λόγια. Μετά την κλιμάκωση της Ρωσίας, δεν πιστεύουμε τους γείτονές μας. Δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά. Η μόνη πίστη που υπάρχει είναι η πίστη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους μας, στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στην πεποίθηση ότι οι χώρες θα μας υποστηρίξουν όχι μόνο με τα λόγια τους αλλά και με τις πράξεις τους. Και ως εκεί. Ποτέ ξανά. Πραγματικά, όλοι μιλούν για αυτό και όμως, όπως μπορείτε να δείτε, δεν έχουν όλοι τα κότσια», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσθετη χρηματοδότηση 800 εκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε ο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα για την προμήθεια νέων και πιο προηγμένων όπλων στην Ουκρανία ήταν πράγματι χρήσιμη, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα.

«Φυσικά, χρειαζόμαστε περισσότερα. Αλλά είμαι χαρούμενος που μας βοηθά τώρα. Αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πιο ξεκάθαρο διάλογο. Ήταν ένας διάλογος που είχε κάποιες ανατροπές. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν πολλές χώρες που μας έχουν βοηθήσει πραγματικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.



Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ