Νέες απειλές από Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά

Νέες απειλές από Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι σε δήλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα ΗΑΕ είπε πως: «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά».

Οι δηλώσεις του φανερώνουν για ακόμη μία φορά τον εκνευρισμό της Άγκυρας για την απόκτηση από την πλευρά της Ελλάδας νέων μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Ως προς αυτό, ο Υπουργός μας τους προειδοποίησε.Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως ζήτημα για τα νησιά είχε θέσει προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ωστόσο, ομόφωνη ήταν η καταδίκη από ΕΕ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Φόρειν Όφις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ