Απίστευτο περιστατικό στην Air France - Πιλότοι πλακώθηκαν στο ξύλο στο πιλοτήριο, εν ώρα πτήσης

Απίστευτο περιστατικό στην Air France - Πιλότοι πλακώθηκαν στο ξύλο στο πιλοτήριο, εν ώρα πτήσης

Δύο πιλότοι της Air France τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια πτήσης Γενεύης-Παρισιού τον Ιούνιο, δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος της Air France.

Η πτήση συνεχίστηκε και προσγειώθηκε με ασφάλεια και η διαμάχη δεν επηρέασε την υπόλοιπη πτήση, δήλωσε ο αξιωματούχος, τονίζοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας για ασφάλεια.

Η ελβετική εφημερίδα La Tribune ανέφερε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν μια διαφωνία λίγο μετά την απογείωση και πιάστηκαν από τους γιακάδες, αφού ο ένας χτύπησε τον άλλο.

«Υπό επίβλεψη» για την υπόλοιπη πτήση οι δύο πιλότοι

Το πλήρωμα παρενέβη και ένα μέλος του πληρώματος πέρασε το υπόλοιπο της πτήσης στο πιλοτήριο να «επιβλέπει» τους δύο πιλότους, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η είδηση του καυγά προέκυψε μετά την έκδοση έκθεσης από την υπηρεσία αεροπορικών ερευνών της Γαλλίας, BEA, την Τετάρτη, στην οποία αναφέρεται ότι ορισμένοι πιλότοι της Air France δεν τηρούν με αυστηρότητα τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια περιστατικών ασφαλείας.

Η έκθεση επικεντρώθηκε σε μια διαρροή καυσίμων σε μια πτήση της Air France από τη Μπραζαβίλ της Δημοκρατίας του Κονγκό προς το Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι πιλότοι επαναδρομολόγησαν το αεροπλάνο, αλλά δεν μείωσαν την ισχύ στον κινητήρα ή δεν προσγειώθηκαν το συντομότερο δυνατό, όπως απαιτεί η διαδικασία διαρροής. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τσαντ, αλλά η έκθεση της BEA προειδοποιούσε ότι ο κινητήρας θα μπορούσε να έχει πάρει φωτιά.

«Η ασφάλεια παραμένει ύψιστο μέλημα για όλους μας»

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι πραγματοποιεί χιλιάδες πτήσεις καθημερινά και η έκθεση ανέφερε μόνο τέσσερα τέτοια περιστατικά ασφαλείας.

Τα συνδικάτα των πιλότων της Air France επέμειναν ότι η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για όλους τους πιλότους και υπερασπίστηκαν τις ενέργειες των πιλότων κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η BEA διερεύνησε επίσης ένα περιστατικό τον Απρίλιο που αφορούσε μια πτήση της Air France από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, η οποία παρουσίασε προβλήματα στον έλεγχο της πτήσης κατά την προσέγγιση για την προσγείωσή της στο Παρίσι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ