Σε αργία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για κλοπή ρολογιού στην Τουρκία -Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου

Σε αργία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για κλοπή ρολογιού στην Τουρκία -Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου

Ανακοίνωση σχετικά με την είδηση πως συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, για κλοπή ρολογιού, εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στην ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο ενημερώνει πως ο κληρικός τέθηκε σε αργία, εν αναμονή της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. 

Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

Η κλοπή του ρολογιού από τον Μέγα Αρχιμανδρίτη

Ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος κατηγορείται για κλοπή ρολογιού, το οποίο είχε κατασκευαστεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα προβάλλουν βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο Μέγας Αρχιμανδρίτης κλέβει το πολύτιμο ρολόι.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος από το οποίο εκλάπη το ρολόι, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «είναι κρίμα, διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, με καταγωγή από την Καστοριά, μπήκε στη φυλακή, ωστόσο εξήλθε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ