Το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία στη Λέρο συνέβη λόγω GPS -Νέες πληροφορίες, πώς έπεσε στα βράχια

Το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία στη Λέρο συνέβη λόγω GPS -Νέες πληροφορίες, πώς έπεσε στα βράχια

Σοκ έχει προκαλέσει το ναυτικό ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί με το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, στη Λέρο.

Ο Σαμπανσί και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε καταστολή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με τον 54χρονο επιχειρηματία να έχει χειρουργηθεί για αφαίρεση σπλήνας στη Λέρο, για τοποθέτηση στεντ λόγω ρήξης αορτής και πριν λίγες ώρες για αιμορραγία λόγω τραύματος στην κοιλιά. Η σύζυγός του έχει τραυματιστεί βαριά στο πρόσωπο και στο στόμα. Οπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα το φουσκωτό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα το βρισκόταν η σύζυγός του. Ο καπετάνιος με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.

Η παρέα πήγαινε στη Λέρο για φαγητό, κατά άλλες πληροφορίες επέστρεφε από έξοδο στο ελληνικό νησί. Σε κάθε περίπτωση κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχαν αυτό το τρομακτικό ατύχημα. Οπως υποδηλώνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια. Ο καπετάνιος που καθόταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού ήταν αυτός που φαίνεται να αντελήφθη τον κίνδυνο και να φώναξε προσοχή βράχια χωρίς ωστόσο ο Σαμπανσί να προλάβει να αντιδράσει. Ο καπετάνιος, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα και γλίτωσαν, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το βαριά τραυματισμένο ζεύγος.

Το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία έγινε λόγω GPS

Σύμφωνα με την τουρκική t24.com.tr το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Επικαλούμενο το Patronlar Dünyası, αναφέρει ότι «ελληνικές ναυτιλιακές πηγές υποστήριξαν ότι το ζεύγος Σαμπανσί είχε ατύχημα λόγω GPS. Η πηγή της είδησης ανέφερε ότι παρόλο που οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμα και όταν χρησιμοποιούν Tenders και δήλωσε: "Ακόμα και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το zodiac των Σαμπανσί δεν είχε GPS''».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ